Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Καθαριότητα σχολείου

Σας ενημερώνουμε οτι ο Σύλλογος κοινοποίησε την παρακάτω επιστολή στην Αντιδήμαρχο παιδείας κα Δράκου, την Ένωση Γονέων Αιγάλεω και την Δ/νση Πρωτοβαθμιας Εκπαίδευσης Γ' Αθήνας.


ΘΕΜΑ “ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ“


Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας επισημάνουμε το χρόνιο πλέον πρόβλημα καθαριότητας στο ευρύτερο σχολικό συγκρότημα του 2ου δημοτικού σχολείου Αιγάλεω.


Το σχολικό συγκρότημα αποτελείται απο τρεις αυτόνομες κτιριακές εγκαταστάσεις στις οποιες λειτουργούν το 2ο Δ.Σ. καθως και τα 2ο και 20ο νηπιαγωγεία με όλους τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους.


Τα τρια σχολεία αποτελούνται απο δεκαέξι (16) αίθουσες διδασκαλίας (12 στο 2ο δημοτικό και απο δυο στα νηπιαγωγεία) ωστόσο στο πρόγραμμα καθαριότητας εντασσονται :
α) τρια ξεχωριστά προαύλια
β) τρεις ξεχωριστές τραπεζαρίες
γ) τέσσερεις ξεχωριστοί χώροι τουαλέτας
και επιπλέον στο 2ο δημοτικό ξεχωριστή αίθουσα μουσικής, υπολογιστών, χημείου, βιβλιοθήκης και ειδικής διδασκαλίας.


Επιπρόσθετα αναφέρουμε πως και τα τρια σχολεία λειτουργούν σε ολοήμερη βαση.


Όπως αντιλαμβάνεστε η μια 5ωρη καθαρίστρια που έχουμε αυτήν την στιγμή στο 2ο δημοτικό σχολείο και η μια μόνιμη στα νηπιαγωγεία δεν επαρκούν για την εξασφάλιση του απαιτούμενου επιπέδου καθαριότητας σε ενα τοσο μεγάλο κτιριακά και ανθρώπινα, σχολικό συγκρότημα.
Είναι περιττό δε να αναφέρουμε οτι στην περίπτωση απουσίας μιας εκ των δυο τα σχολεία ειναι αδύνατον να λειτουργήσουν τηρώντας τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής.


Συνοψίζοντας, θεωρούμε πως η υπάρχουσα κατάσταση δεν μπορει να συνεχιστεί και επιθυμούμε και απαιτούμε στην άμεση επίλυση του προβλήματος.


σε αναμονή των ενεργειών σας,
με εκτίμηση,


Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου δημοτικού σχολείου Αιγάλεω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου